Dressyrträning

Idag hade vi dressyträning för första gången på rätt så länge! Bästa Kicki kom ut till oss och hjäääääälp vad vi fick jobba. Jag har redan nu världens träningsverk. Det betyder iaf att jag har jobbat ordentligt och inte mesridit! Saga har säkert även hon träningsvärk, ska stretcha henne ordentligt imorgon.

Fokuset idag låg på bland annat att få med ytterbak som jag lätt tappar vilket leder till att jag inte riktigt får ihop henne eller en rundare form. Så vi jobbade mycket innerskänkel och ledande för att sedan plocka upp på ytter och då skulle jag ha kvar både formen, tempot och samtidigt ha jämt stöd. Saga var faktiskt riktigt fin och svarade väldigt bra. Efter ha jobbat med det i både skritt och trav ett tag gick vi över till tempoväxlingar på både böjt och rakt spår.

Målet var att ta små, små förhållningar samt hela tiden möta upp med ben när jag ville minska för att sedan bara kunna lätta i handen och eventuellt lägga till innerskänkel. Det gick bra, men jag fick hjälpa henne lite med innerskänkeln för att verkligen få till det. Men allt det handlar ju om styrka och är något vi bygger upp hela tiden.

Vi gjorde även samma sak i galopp och där protesterade hon ordentligt i vänster varv (en typisk Saga-sak) där hon är svagare. Fick till det någorlunda efter ett tag. I höger var hon därimot fin och vi fick till en mycket rundare och bärigare galopp. Travade sedan av i ett friskt tempo, duktiga tjejen!





Kommentarer
Postat av: Gotlänning

fiin blogg :D

gryyymt fiin häst oxå! e allt bra med dej ? ;D

2011-08-22 @ 17:20:26
URL: http://gotlandsryttareen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0