Rolf Göran Bengtssons clinic på Strömsholm

I nyaste numret av RIDSPORT kan man läsa om clinicen som RGB höll på Strömsholm. Min kusin var där och det hade varit helt fantastiskt (vilket man hade kunnat förutse med RGB). I RIDSPORT kan man iallafall läsa om vilka övningar ryttarna fick göra och hur RGBs regler och tips:

Bildkälla

- Halvhalter och övergångar mellan gångarter gör hästen mer lyhörd. Aktivera, rid framåt i övergången. Vill hästen springa iväg i avbrottet- flytta hästen sidleds. Skritt -> Galopp, Galopp -> Skritt, Trav -> Skritt osv.
- Rakriktning. Bjud hästen stöd på den mjuka sidans tygel, mjuka upp den starka sidan. Gör den svaga sidan starkare. Hästen måste följa båda tyglarna.
- Fokusera mer på hur hästen arbetar med bakbena än var den vill placera huvudet. Det ska finnas driv i bakbena.
- Gas och broms måste fungera, hästen ska gå och länga och korta för mycket små hjälper.

RGB började clinicen med att ryttarna fick jobba med ovanstående punkter. När hästarna var väl framför skänkeln fick dem gå över till cavaletti på olika avstånd; en med längre och en med kortare. Dem var placerade längs långsidan och meningen var att fokusera på rakriktning. Efter det var det lite olika hoppövningar.

Jag ska försöka tänka mer på det RGB har tagit upp; halvhalter och övergångar, rakriktning, gas och broms osv. Det är ju som han säger, grunden ligger i det arbetet och det är först när hästarna jobbadr på rätt sätt man egentligen kan börja hoppa seriöst. Önskar jag hade varit där och sett clinicen, får hoppas att det kommer någon mer gång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0