Dagens Fråga

Hoppas du blir bra i dina fötter! Funderar på om du fått något skydd att ha är du rider för att inte tänja ut ligamenten. Hur gör löpare som får fotledsproblem?

Hej och tack för din fina omtanke! :)

Jag är ju själv löpare, ingen elit eller så men när jag gick i min förra skola i idrottsklass så tävlade jag i löpning. Förutom ridningen är löpning den sporten jag är riktigt bra på. Jag är långdistanslöpare, och har bland annat faktiskt vunnit ett lopp :P När jag tävlade och så fick jag väldigt lätt skador eftersom att jag redan är så känslig innan och det var mycket träning.

Som löpare måste du vara stark på så många sätt, så jag tränade inte bara på själva konditionen utan mycket muskelbyggande och min springteknik också. Plus att hade ridningen som jag var helt igång med, så jag gjorde alltså väldigt mycket!

Jag går ofta med stödstrumpa för stabilisera foten. Nu har jag dock inte haft den på ett tag, men känner att det verkligen är dags nu... Om jag behöver ännu mer stöd brukar jag bandagera foten istället- det blir tjockare och ännu stadigare. Jag vet faktiskt inte vad man kan göra annars. Nu ska jag som sagt börja träna upp musklerna runt om så att jag förhoppninsvis slipper stuka mig så mycket som jag gör i dagsläget.

Jag kan berätta tydligare om mina "problem" i ett annat inlägg, har så många haha. Bland annat mitt knä, min höft och sen har jag ett ben som växer ut från mitt skelett på foten. Hemskt och komplicerat, därför måste jag berätta bättre i ett annat inlägg :)


Kommentarer
Postat av: Marika

Svar: Ok:) LÄgger till dig nu då:)

2010-01-23 @ 14:33:35
URL: http://missychick.blogg.se/
Postat av: Maria - livet i Milano ☆

intressant =)

2010-01-23 @ 14:47:36
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: sara

hejhej.

Jag drivet ett UF-företag som säljer armband till välgörande syfte t.ex. barncancerfonden.

Gå in på hemsidan www.pguf.blogg.se och kolla om det finns något armband just du är intresserad utav.

2010-01-23 @ 16:12:44
URL: http://pguf.blogg.se/
Postat av: Annie

sv:har lagt till dig med nu:D

2010-01-23 @ 16:29:37
URL: http://annielivet.blogg.se/
Postat av: Anna

Fy vad trist med ligamenten. Jag som fd innebandyspelar med massor av start och stopp vet vad du pratar om. Ett tips är att inte bara använda balansbärdan utan även göra tåhävningar från en trappa - det stärker också. Lycka till!

2010-01-23 @ 16:48:54
URL: http://equipage.se/annas_blogg_sida1.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0