Dagens Ridpass

Blev galoppjobb i backen idag, och det gick så himla bra! Först och främst kom jag ganska sent till stallet (cirka halv sju) men hann rida och fixa allt innan det blev mörkt. Och jag red utan jacka för att det var så härligt i luften, äkta tecken på vår!


Red genom skogen först där det är backigt och stenigt, jättebra träning för hästarna. Stärker både rygg att klättra och kordinationen för att se vart de sätter ner hovarna.
Sen kom vi till vår favoritbacke i grus där det är perfekt att galoppjobba. Den börjar med en raksträcka för att sedan bli brantare och brantare tills det är riktigt jobbigt för dem. Brukar rida första gången i rätt så frisk galopp, andra och tredje gången i en kortare och mer samlad för att få henne mer på bakbenen.
Backen är ett jättebra hjälpmedel då det blir mer naturligt eftersom de tar i från bakbenen för att komma framåt (så länge de inte försöker gräva sig upp med fram ;).
Fjärde och femte, oftast sista, burkar jag trycka på lite mer så att de verkligen få ta i. Detta är jättebra upplägg för Saga eftersom hon kan bli väldigt pigg ute i galoppen.
När jag då trycker på har hon redan fått galoppera några gånger innan och då kan hon verkligen börja anstränga sig, annars känns det som att hon bara tar ur varenda droppe energi hon har.


Så detta gjorde vi idag, vi körde dock bara fyra gånger. Men det räckte bra för hon var svettig sen. Var rund och låg i galoppen vilket var bra eftersom att hon annars lätt blir väldigt kort och hård när man rider ut ch galopperar. Mellan gångerna körde jag lite öppnor, slutor och sidförande på vägen i trav för att lossa henne lite, hon var superfin. Känns riktigt bra inför dressyrträningen imorgon!


Jag har även spelat in ett klipp där jag berättar om vad vi har på oss idag. Men det kommer senare, tar så lång tid att ladda upp. Blev insiprerad av Matilda, dock har vi inte lika fin utrustning som henne haha:)


Bild från i lördags


Kommentarer
Postat av: Lina

Kul att kunna jobba hästen så bra ute. :) Lycka till på tävlingen

2010-04-13 @ 11:40:40
URL: http://sallberglina.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0