Borsta inte svansen för mycket

Ett tips är att inte borsta svansen varje dag som många gör, utan om den är smutsig eller har spån i sig så gör rent och red ur med fingrarna! Det sliter mycket på hästarnas svansar om man ska borsta och ha i pälsglans varje dag. Sen förstår jag inte varför man måste borsta, jag gör det bara om jag ska åka iväg och tävla eller träna?
Självklart om den är full av massor med smuts och skit och man inte kan reda ut den men annars- onödigt och sliter!


Kommentarer
Postat av: Emily

Jag reder alltid ut med fingrarna :) tycker det är lättare att få bort smutsen då med! Och så har jag pälsglans i och då blir det ju inte trassligt och lika mycket smuts fastnar ju inte då :)

2010-04-18 @ 23:32:48
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Förstår inte heller varför folk tvunget ska borsta svansen/manen varje dag! :P Jag brukar bara borsta taglet om vi ska tävla eller åka iväg på träning, annars så brukar jag bara spruta i lite pälsglans och ta bort strån etc. som fastnat... :)

2010-04-18 @ 23:53:29
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Lina

Mitt sto fick ett föl hösten 2008 (oplanerat) och han åt upp hennes man och svans. Inte förrän NU, ca 19 månader senare, börjar svansen se okej ut! Men jag har borstat den varje dag, med rotviska och MASSOR pälsglans. Jag tycker det blir värre den gången man gör iordning den och man inte fixat på länge.



Kul med tips! :)

2010-04-19 @ 09:20:18
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Emelie

Jag har hört detta massor förut och även att man inte skall borsta med piggborste osv. Dock gör jag helt tvärt emot vad som sägs - jag använder pälsglans dagligen, tvättar den ofta under sommarhalvåret ca varannan dag (då vi bara har kallvatten/kallstall under vintern), och använder piggborste, också detta dagligen. Jag har ändå en häst med riktigt tjock och fyllig svans. Jag tycker att det sliter mera om man inte borstar och reder ut svansen dagligen och håller den ren och fräsch. Tovorna sätter sig mera och man får då slita lite mera, vilket inte är bra för svansen då den tunnas ut massor utav det! Fast såklart är det helt upp till var och en hur man vill göra med man och svans. :)

2010-04-19 @ 09:41:42
URL: http://likeajoke.blogg.se/
Postat av: Maja

Hehe, det är för att om man har en häst med en vit svans som dessutom är självlockig(som jag) ser det fruktansvärt fult om om den inte är välskött.

Då ser den ut som gula dreadlocks, och det går jag inte med på ;P

2010-04-19 @ 10:05:51
URL: http://jagblirsnartvansinnig.blogg.se/
Postat av: Erika

Hmm.. jag tror att om man har pälsglans och borstar varje dag så blir den ju aldrig tovig och smutsig och då sliter man inte på den. Som med vårat hår! det sliter ju mer om man väntar tills det tovat ihop sig och ska reda ut än att ha det välkammat och så varje dag. Alla har vi olika teorier:).Bra blogg du har!

2010-04-19 @ 11:00:18
Postat av: Tove - Ridsport, foto & vardag

Hehe, jag borstar typ aldrig svansen :'o

Fast inför tävlingar och sånt där gör jag alltid det, och om den skulle vara väldigt smutsig eller liknande förståss ^^

2010-04-19 @ 19:19:18
URL: http://londoninmyheart.blogg.se/
Postat av: Annie

sv jag å andra sidan borstar min hästs svans lite väl sällan ;)

2010-04-19 @ 19:46:05
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: Siri

Men om man aldrig borstar och sen bestämmer sig för att reda ut den åker ju typ hela svansen med piggborsten :P

2010-04-19 @ 21:17:57
URL: http://callestraning.blogg.se/
Postat av: Lotta

Jag borstar manen lite lätt varje dag men inte svansen om jag gör det så delar jag upp den och håller i håret och börjar längst ner och går upp och använder pälsglans. Men oftast reder jag ut det värsta med handen bara.

2010-04-20 @ 08:59:49
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/
Postat av: Sofia

om man borstar den varje dag så håller den sig bättre tycker jag. Då blir det inte att man måste trassla ur den varje gång man ska iväg och tävla. Pälsglans en gång i veckan eller vid behov och så vanlig plastborste varje dag. Min pålles svans är finfin .

2010-04-20 @ 15:39:14
URL: http://kumpumaki.blogg.se/
Postat av: Amanda

jag orkar aldrig borsta, jag gör det bara till träning och tävling:)

2010-04-20 @ 16:44:35
URL: http://amandaspetterssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0