Gårdagens Ridpass 090731

Det var full rulle hela dagen! Var nere i stallet med Katta och Nina runt halv åtta för att fodra och släppa ut hästar, då upptäckte vi att en häst om heter Rayo de Luz ( som de köpte för exakt två veckor sen ) hade kraftiga koliksymptom så det var bara att börja leda. Han blev dock sämre och sämre, var på väg att välta i stallgången när jag höll i honom så veterinär inkallades. Han fick smärtstillande, kramplösande dropp och andra saker.

Under tiden detta hände tog jag hand om stallet medans Katta och mamma tog hand om Rayo och Nina hade läger. Jag mockade och fixade, det var väldigt skönt att vara tillbaka i stallet! Fick i uppgift att rida tre hästar, och sen hade jag Ronda också så det var bara att sätta igång.

Började med Olle, eller Orlando B som han heter. Han är under igångsättning så vi fick trava och galoppera i max tio minuter. Var ute i cirka 50 min, vi travade lite på en skogsväg och galopperade någrade meter, han blev jätteglad! Han är super rolig att  rida, väldigt lydig och välutbildad. http://www.savaridcenter.se/?p=499

 

Sen red jag Royal Mio och jag säge bara WOW. Vilka gångarter den hästen har! Helt fantastiskt att få rida en sån bra häst. Hon är också under igångsättning så vi började i ridhuset med skritt och lite trav, hon var så himla fin! I traven bara flöt man fram, men det var inget i jämförelse med vad man gjorde i galoppen sen. Vi gick ut på runbanan så att jag kunde galoppera två långsidor i varje varv, och det var verkligen helt sjukt. Har aldrig ridit en häst med en sån bra galopp, Jag satt och skrattade, det var så grymt roligt att rida! Jag hoppas att jag får rida henne någon gång igen, det var fantastiskt att sitta på Mio. Katta har gjort ett jättebra jobb med henne! http://www.savaridcenter.se/?p=457

Efter det red jag min älskade Ronda, första gången på flera veckor. Trots att jag ridit två verkligen bra hästar innan kunde inget slå känslan att få sitta på Ronda igen, inget. Det kändes så hemma och tryggt, dock väldigt litet nu när jag har vant mig vid stor häst. Jag och Kristin red ut en kort sväng på banvallen, det blev lite trav annars bara skritt. Vill tillbaka till min Rodis nu!

Skulle ridit Mithra också men hann inte för att vi skulle åka hem, men det känns i kroppen att man ridit tre pass på olika hästar, jag som inte ridit på två veckor. Hade också insläppet, allt gick bra. 

Jag vet inte hur det blir med Ronda nu, men tror att hon kanske får komma hem trots allt. Just nu är allt väldigt förvirrat så vi ska nog prata lite närmare om allt.


Kommentarer
Postat av: fia

läs om mobbning i min blogg i inlägget "Sårbarhet" och öppna ögonen :) kram!

2009-08-01 @ 01:56:22
URL: http://haveheart.blogg.se/
Postat av: fia

sv: oj tack så jättemycket vännen! kram!

2009-08-01 @ 02:04:25
URL: http://haveheart.blogg.se/
Postat av: Jennifer

SV: Ja, det är jätte bra :D

2009-08-01 @ 10:42:25
URL: http://jennifersumar.blogg.se/
Postat av: sofie

svar:

tack detsamma :)

det är köpt på strömsholms tävlingarna i år.

2009-08-01 @ 20:05:58
URL: http://sbhorses.blogg.se/
Postat av: maja

mio är bääst :D <3 haha

2009-08-01 @ 20:28:15
Postat av: lisan

SVAR; hahaha ja, det kan vi kalla hästar med humor! :D

2009-08-01 @ 22:54:28
URL: http://griseknoe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0